FØRSTE VERDENSKRIG
.- de sønderjyske krigsdeltagere
 
FRIEDRICH NISSEN

Friedrich Nissen blev født 18. januar 1888 i Sundsmark. Hans far var landmand, men selv blev han manufakturhandler i Sønderborg. Der mødte han Thyra Dau, som han var forlovet med ved krigsudbruddet og som han blev gift med i 1917.

Da Friedrich Nissen allerede havde aftjent sin værnepligt ved krigsudbruddet blev han indkaldt med det samme og afgik i august 1914 til Vestfronten, hvor han kort eftet blev såret ved Liege. I begyndelsen af november 1914 kom han til Østfronten og blev straks indsat i kampene i Schlesien. Vinteren tilbragtes i nogenlunde ro, men i midten 1915 deltog han i det store, tyske fremstød på Østfronten. I slutningen af året kom han på 3 ugers orlov og afgik herefter til Flandern i Belgien, hvor han som Offizier Stellvertretter (officerstedfortræder) havde travlt med organisering og kontrol af livet i den del af skyttegraven, som var betroet ham. Resten af krigen kæmpede han i Frankrig og Belgien.

Friederich Nissen overlevede krigen og vendte hjem til sin hustru i Sønderborg, hvor han blev medejer af en manufakturhandel. Hans dagbøger, breve og fotoalbum opbevares nu på Museet på Sønderborg Slot.

Dagbogsuddrag