FØRSTE VERDENSKRIG
.- de sønderjyske krigsdeltagere
 
TEKNOLOGI

Den Første Verdenskrig var den første fuldstændigt industrielle krig. Den industrielle masseproduktion var en forudsætning for verdenskrigens millionhære. Soldaterne var klædt i masseproducerede uniformer, bar masseproduceret udstyr og kæmpede med masseproducerede våben.
De våben som formede verdenskrigen: maskingeværet, det hurtigtskydende og langtrækkende artilleri var afhængige af industriens evne til at forsyne dem med tilstrækkelige mængder af ammunition og reservedele. De vigtigste våben var komplekse maskiner, der behøvede specialuddannede folk for at virke og som industrien masseproducerede de også, men blot lemlæstelse, død og ødelæggelse.
Stillet over for våbenes forfærdelige effektivitet blev også generalernes tankegang påvirket af massetanken. Slag efter slag steg antallet af mænd, kanoner og mængden af affyrede granater. Men hverken de enorme mængder eller nye våbentyper som gas, tanks og flyvemaskiner førte til det håbede massegennembrud, som skulle besejre fjenden og dermed afslutte krigen.

Maskingeværet Uniform og udrustning
Artilleri Giftgas
Flyvemaskiner Taktik
Tanks Undervandsbåde
Skyttegrave Overfladeskibe
Håndvåben Transport